Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi.

21 Mayıs 2021 14:18 Yazıhan Belediyesi 845

Belediye Meclisi, Mayıs ayı toplantısını Belediye Başkanı Nevzat Öztürk Başkanlığında gerçekleştirdi.
Belediye Meclis Salonunda Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından, İsrail’in Doğu Kudüs, Mescidi Aksa ve Gazze saldırılarını kınayan ortak bildirisi okunarak meclis kararı olarak kabul edildi.

Okunan Bildirimde ; İlk kıblemiz Mescid-i Aksa'ya yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum. İsrail'in mübarek ramazanda ibadet eden masumları hedef alması insanlık dışı bir olaydır

Mescid-i Aksa ve çevresinde İsrail’in arife günü başlattığı, kadınlar ve çocuklar dahil, çok sayıda masum Filistinlinin yaralanmasına ve hayatını kaybetmesine sebep olan menfur saldırıları kınıyoruz. Bayram günlerinde sürdürülen ve Gazze’ye de yöneltilen saldırılar çok vahim bir boyuta ulaşmıştır. Olaylar sonucu yaralanan ve yaşamını yitiren Filistinlilerin sayısı her geçen gün artmaktadır. İsrail’in bu saldırıları, en kutsal hak olan yaşam hakkının ihlalidir. Filistinlilerin nesiller boyu yaşadıkları topraklara el konulmasını hedefleyen bu saldırılar orantısız güç kullanılarak hukuk dışı bir oldubitti yaratmaya yöneliktir. İsrail’in bu gayri insani saldırılarını şiddetle kınıyor, BM'nin, saldırıların durdurulması için uluslararası hukuk ve temel insan hakları hukuku çerçevesinde yaptığı çağrıyı destekliyoruz. Kudüs’te, ve Gazze’de son bir haftadır devam eden İsrail saldırganlığı, BM kararlarına aykırı şekilde sürdürülen işgalin ve hukuk tanımazlığın geldiği son noktayı gözler önüne sermektedir. Filistin topraklarında işlenen bu suçlardan İsrail’in hesap vermesi, suçların sorumlularının tespit edilerek, yaygınlaşması ve cezalandırılması için uluslararası toplumun birlikte hareket etme zamanı gelmiştir. Bu çerçevede Uluslararası Ceza Mahkemeleri'nin ivedilikle harekete geçmesini talep ediyor, bu maksatlarla yaşama ve insan hakkına saygı duyan herkesi sorumluluk üstlenmeye çağırıyoruz. Artık İsrail’e karşı net, güçlü ve etkili bir tavır alınması şarttır."

Hepimiz dünyada barışın hakim olması için çalışmalıyız. Hiçbir insanın öldürülmesine, hiçbir canlının zarar görmesine sessiz kalmamalıyız. Barışı savunanlar olarak hep birlikte İsrail’in bu saldırganlığına karşı tepki göstermeliyiz".

“FİLİSTİN HALKININ HAKLI ÖZGÜRLÜK, ADALET, HUKUK VE BAĞIMSIZLIK MÜCADELESİNİ SAVUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

• Etiketler
Belediye Yazılımı: Medya İnternet™ - Belediye Sitesi Kulga © Tüm Hakları Saklıdır.